Napoved novega serijskega poltovornjaka

Sreda, 29. oktober 2014
Napoved novega serijskega poltovornjaka
Napoved novega serijskega poltovornjaka
Napoved novega serijskega poltovornjaka
Napoved novega serijskega poltovornjaka
Napoved novega serijskega poltovornjaka
Napoved novega serijskega poltovornjaka

Včeraj so se v São Paulu odprla vrata letošnjega avtomobilskega salona. Med množico letošnjih novosti se nahaja tudi nova študija znamke Dacia, ki v prototipni različici nagovarja predvsem 'kitesurfing' športne navdušence, čeprav v resnici napoveduje novi serijski poltovornjak za južnoameriško tržišče.

Poltovornjaki so v Južni Ameriki izredno pomemben vir prihodkov za večino proizvajalcev avtomobilov, ker imajo na tržišču kar 75 odstotni tržni delež. Prevedeno v številke pomeni to približno 920.000 letno prodanih novih poltovornjakov. Zato so Francozi že pred časom napovedali razvoj in kasnejšo proizvodnjo dveh novih predstavnikov te kategorije. Za zunanjo in notranjo podobo privlačnega prototipnega predstavnika SUV (vozila za delo, šport in prosti čas) vozil, ki je zasnovan na tehnološki osnovi daciie duster, so tokrat poskrbeli brazilski oblikovalci.

Konceptna zasnova prototipnega dusterja je v celoti podrejena morebitnim zahtevam in okusu ljudi, ki se ukvarjajo z jadranjem z zmaji. Zato ima konceptni duster veliko oranžno obarvanih detajlov ter prirejen tovorni prostor, ki je namenjen predvsem udobnemu in varnemu prevažanju potrebne športne opreme. Omenili so tudi zajetno panoramsko strešno okno in sedeže v notranjosti potniške kabine, ki premorejo drugačno polnilo. Na podlagi uporabe novih materialov so sedeži veliko bolj obstojni, poleg tega se konstruktorji lahko odločijo za nove sedežne oblike, čeprav udobnost ob tem ne bo trpela.

Konceptni poltovornjak je opremljen tudi z dvema zunanjima kamerama, ki sta nameščeni na zadku, in to na različnih lokacijah. Posledično pokrivata drugačne kote, s tem lahko uporabnik zajame celotno dogajanje za vozilom. Ogled pridobljenih informacij je možen na centralno nameščenem zaslonu na območju armaturne plošče. Atraktivna dacia počiva na 18-palčnih lahkih platiščih z nameščenim setom pnevmatik v dimenzijah 255/60 R18.

Delovni čas
pon - tor: 8:00 - 16:30
sre: ZAPRTO
čet: ZAPRTO
pet: 8:00 - 16:30
sob: ZAPRTO
ned: ZAPRTO

Kontaktirajte nas

Avtoservis Klančar

Klančar d.o.o., Groznikova ulica 11, 1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS:  Pon-pet: 08:00–12:00 in 13:00–16:30

TELEFON: +386  1 427 20 01

MOBITEL: +386 41 710 151

Fax: +386  1 427 30 01

E-mail: info@klancar.si