Striktno rusko orientirani logan

Ponedeljek, 20. avgust 2018
Striktno rusko orientirani logan
Striktno rusko orientirani logan
Striktno rusko orientirani logan
AMC družina modela eagle
AMC družina modela eagle

Iz Rusije prihaja novica o povsem novi 'visoko nasajeni' različici modela logan, ki se bo publiki predstavila še ta mesec, ko se odprejo vrata letošnjega moskovskega avtomobilskega salona. Nova 'terenska limuzina' s polnim imenom renault logan stepway bo zaenkrat na voljo samo ruskim kupcem.

S tem dejanjem so Francozi v Rusiji sedaj dokončno obudili poslovno filozofijo njihovih nekdanjih tesnih poslovnih partnerjev (nekdanji ameriški koncern American Motors Corporation), ki so kupcem približno 5 let (1980 - 1985) ponujali podobno družino (model eagle) terensko prehodnih avtomobilov v različnih karoserijskih različicah, ki so bili zasnovani na tehnološki platformi običajnega osebnega modela z modelno oznako concord. Pri znamki AMC so takrat v bistvu izumili prve velikoserijske 'crossover' (oblikovni križanec) avtomobile, veliko izkušenj na tem področju pa je imela tudi nekdanja sovjetska avtomobilska industrija, ker so že v tridesetih letih prejšnjega stoletja na osnovah običajnih osebnih avtomobilov pričeli razvijati terensko prehodne avtomobile, ki jih mirno lahko označimo kot predhodnike današnjih SUV in 'crossover' avtomobilov, vendar jih veliko ni dočakalo serijske proizvodnje, nekateri pa so celo nastali, vendar samo v majhnih serijah. 

Razlog za takšno razmišljanje nekdanjih sovjetskih konstruktorjev pa ni bil pogojen z modo, temveč s potrebami ruskega prebivalstva na težko dostopnih območjih te ogromne in s cestnim omrežjem ne ravno najbolje prepletene države, marsikatere obstoječe ceste pa niso zgrajene ravno po 'Autobahn' standardih. Temu izzivu (vožnji po slabih cestah) je sedaj prilagojen (odmaknjenost karoserije od vozne podlage: 195 mm) tudi najnovejši ruski renault, ki se lahko pohvali z dodatno oznako stepway iz družine, ki že obsega različice sandero stepway, dokker stepway in logan MCV stepway. Podobna kot pri teh že obstoječih različicah pa bo tudi ponudba opreme in pogonskih sklopov za novo 'terensko limuzino'. Povpraševanje 'Economy Class' kupcev bodo potešili z dvema različicama 1,5-litrskega dCi motorja (60 kW/82 KM ali 75 kW/101 KM), bolj premožni ruski kupci bodo posegli po 1,6-litrskem bencinskem motorju s 83 kW (113 KM) pogonske moči. Kupec te najbolje opremljene verzije si bo ob doplačilu lahko omislil tudi samodejni CVT menjalnik, te opcije ni na voljo v povezavi z 1,5-litrskim turbodizelskim motorjem.

Delovni čas
pon - pet: 8:00 - 16:30
sob: ZAPRTO
ned: ZAPRTO

Kontaktirajte nas

Avtoservis Klančar

Klančar d.o.o., Groznikova ulica 11, 1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS:  Pon-pet: 08:00–12:00 in 13:00–16:30

TELEFON: +386  1 427 20 01

MOBITEL: +386 41 710 151

Fax: +386  1 427 30 01

E-mail: info@klancar.si